Kwaliteit en vakmanschap

PGN is gespecialiseerd het (her)bekleden van walsen, wielen, rollen en productie van technische vormartikelen van polyurethaan.

PGN maakt het met polyurethaan

Polyurethaan Gieterij Nederland (PGN) en PolyUrethaan (PU) vormen samen een hoogwaardige combinatie. PGN is gespecialiseerd het (her)bekleden van walsen, wielen, rollen en productie van technische vormartikelen van polyurethaan. De medewerkers van PGN hebben een jarenlange ervaring met de verwerking en bewerking van polyurethaan. Polyurethaan Gieterij Nederland is een dynamisch en flexibel bedrijf, met meer dan 20 jaar ervaring met polyurethaan. Dit betekent voor u als klant een garantie voor maximale kwaliteit en een lange levensduur.

Kunststof als het alternatief

Polyurethaan beschikt over een aantal eigenschappen, die het ideaal maken als compromisloos alternatief voor andere grondstoffen. Het is slijtvaster en sterker dan rubber, lichter en soepeler dan metaal en beter vorm te geven dan nylon. Polyurethaan is dankzij de samenstelling ook goed te gebruiken in contact met zowel droge als natte voedingsmiddelen. PGN levert tevens polyurethaan-kwaliteiten met FDA-certificering.

Polyurethaan is bij uitstek geschikt voor vervaardiging van industriële producten voor de meest uiteenlopende toepassingen. Al naar gelang de gewenste hardheid – PGN giet PU vanaf 20o shore A tot 60o shore D – kan PGN op vrijwel elke vraag een antwoord geven en polyurethaan gieten in elk denkbare vorm. Wij zijn graag bereid om samen met u een probleem te analyseren en met een passende oplossing te komen.

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van polyurethaan toepassingen?

Vraag vrijblijvend informatie aan over de vele mogelijkheden, korte levertijden en concurrende prijzen.
Bel +31 (0)545 – 47 40 00 of mail ons: info@pgnbv.nl

Het productieproces

PGN investeert voortdurend in moderne productie-omgevingen, computergestuurde machines en meetapparatuur zijn standaard ondersteuningen geworden van de mensen op de werkvloer. Het resultaat is een kwalitatief hoogstaand productieproces dat vier fasen kent: Voorbewerking, gieten, curen en nabewerking.

Eerste fase – Voorbewerking

Voor een maximale hechting tussen de aan te brengen bekleding en het, meestal, metalen oppervlakte van de wals of rol, is een grondige voorbewerking nodig. De oude bekleding wordt verwijderd, de wals wordt gestraald en vervolgens wordt er een hechtmiddel aangebracht.

Tweede fase – Gieten

PGN heeft inmiddels 3 moderne gietmachines met een grote uitstoot aan materiaal. Hierdoor kan PGN verschillende projecten aan van 10 gram tot ongeveer 30-35 Kg. 0ok qua hardheden kan PGN variëren tussen 20° Shore A tot 60° Shore D.

Derde fase – Curen

Het curen wordt uitgevoerd in moderne ovens. Doordat wij in bezit zijn van een kleine en een grote cure-oven, waar wij met een heftruc in kunnen rijden, kunnen wij zeer kleine en hele grote en zware producten verwerken. Het is een langdurig en nauwkeurig proces waarbij de juiste curetijd uiteindelijk de gewenste kwaliteit oplevert.

Vierde fase – Nabewerking

Het nabewerken wordt uitgevoerd op precisierondslijp- en draaibanken. Deze kunnen werkstukken tot een lengte van 6.000 mm tussen de centers met een maximum diameter van 1100 mm en een gewicht van 5 ton probleemloos slijpen.

Metingen worden door computergestuurde meetapparatuur uitgevoerd en door vakmensen uitgelezen. Zeer nauwkeurige toleranties van 0,01 mm zijn haalbaar, afhankelijk van de afmetingen en algehele toestand van de metalen kernen. Het aanbrengen van een speciale profilering is op specificatie van de opdrachtgever of in combinatie met ons advies mogelijk. Door toepassing van een CNC gestuurde groevenfrees/slijpeenheid zijn alle voorkomende profielgroeven en vormen te frezen of te slijpen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Vraag vrijblijvend informatie aan over de vele mogelijkheden, korte levertijden en concurrende prijzen.
Bel +31 (0)545 – 47 40 00 of mail ons: info@pgnbv.nl