Polyurethaan (PU), is een zeer veelzijdige kunststof

Polyurethaan producten zijn zeer breed toepasbaar en bieden vaak meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld producten uit rubber of andere kunststoffen.

Veelzijdig polyurethaan

Polyurethaan (PU), is een zeer veelzijdige kunststof die veel wordt gebruikt in technische producten. Polyurethaan combineert de mechanische eigenschappen van kunststof met de elasticiteit van rubber. Polyurethaan is hierdoor zeer breed toepasbaar en biedt meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld rubber of andere kunststoffen.

Eigenschappen polyurethaan

Polyurethaan producten hebben een uitzonderlijk hoge slijtvastheid, een goede scheurweerstand, druksterkte en veerkracht. Polyurethaan is tevens hittebestendig en heeft een goede chemische resistentie. PU is bestand tegen o.a. (zwakke) zuren en basen, minerale oliën, benzine, smeervet en diverse oplosmiddelen

PGN: maatwerk oplossingen in polyurethaan

Door diverse (chemische) toevoegingen kan PGN de eigenschappen van polyurethaan producten aanpassen.
Denk hierbij aan o.a. brandvertragers, UV-beschermers, glas en metaalpoeder, grafiet en krijt. Hierdoor is een grote verscheidenheid in materiaaleigenschappen mogelijk: hardheid, flexibiliteit, slijtvastheid, gewicht en kleur.

PGN gebruikt in haar productie 4 verschillende systemen polyurethaan. Met deze systemen kan het merendeel van de productaanvragen worden behandeld. Voor de specials is het ook mogelijk om polyurethaan te gieten in FDA-kwaliteit (geschikt voor droog- en nat voedsel), lage dichtheid materiaal en met antistatische eigenschappen.

MDI-Ester (MDP):

Zeer goede slijtage eigenschappen. Is één van de twee standaard materialen die PGN in zijn gietmachines heeft. Veel gebruikt in anti-slijtmatten.

MDI-Ether (MTP):

Zeer snijvast materiaal. MTP wordt gegoten op klant verzoek. Veel gebruikt op snijwalsen.

TDI-Ether (TTP):

Hoge belasting en goed bestand tegen oplosmiddelen, zuren en oliën. Is één van de twee standaard materialen die PGN in zijn gietmachines heeft. Veel gebruikt in de zware industrie.

TDI-Ester (TDP):

Kan zeer hoge belasting hebben en heeft een goed herstellend vermogen. TDP wordt op klant verzoek gegoten. Veel gebruikt bij zware last wielen.

Bij Polyurethaan Gieterij Nederland maken we veel soorten polyurethaan producten volgens klantspecifieke wensen en eisen. Ook kunnen wij nabewerkingen op polyurethaan producten doen, in onze eigen draaierij.

Door rollen en walsen te bekleden met polyurethaan maken we onderdelen duurzamer en slijtvaster

Klik hier voor meer informatie over het bekleden en coaten van wielen, rollen en walsen met Polyurethaan.

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van polyurethaan toepassingen?

Vraag vrijblijvend informatie aan over de vele mogelijkheden, korte levertijden en concurrende prijzen.
Bel +31 (0)545 – 47 40 00 of mail ons: info@pgnbv.nl